Rudolf Koivu -joulukortti

Rudolf Koivu -joulukortti

1,20 € Sis. Alv

Rudolf Koivu (1890-1946)
Satukuvituksen klassikko.

Kortin tekstipuolella ei valmista tervehdystekstiä.

Viite: X-32891
Varastossa

Sisältää alv:n toimitetaan 3-5 päivän sisällä
Viite:
X-32891

Rudolf Koivu (1890 - 1946) on Suomen kautta aikojen rakastetuimpia satukuvittajia. Hän oli monipuolisesti lahjakas taiteilija, joka siirtyi vaivatta tyylistä toiseen. Hän piirsi ja maalasi tuhansia originaaleja satukirjoihin, koulukirjoihin ja lastenlehtiin. Parhaiten hänet tunnetaan Sakari Topeliuksen, H.C. Andersenin, Grimmin, ja Tuhannen ja yhden yön satujen loistokkaista kuvista. Yhteistyö Raul Roineen kanssa synnytti suomalaisen satukirjallisuuden kauneimmat helmet.

Koivu valmistui Suomen taideyhdistyksen piirustuskoulusta vuonna 1910. Opintomatkat Pariisiin, Lontooseen ja Roomaan jättivät hänen taiteeseensa vahvan eurooppalaisen jäljen. Tutustuminen oopperan, revyyn ja baletin maailmaan näkyy hänen siroissa, fantasia-aiheisissa kuvissaan. Luova mielikuvitus ja ehtymätön kuvamuisti auttoivat häntä luomaan omaperäisen ja eksoottisen itämaisuuden tunnelman.

Postikorttien originaaleja Koivun tiedetään piirtäneen vain 155, mutta myöhemmin kortteja on tehty myös alunperin satukuviksi terkoitetuista aiheista.

KATSO MYÖS:

Tuote lisätty suosikkilistalle

Käytämme evästeitä parantaaksemme sivustomme toimivuutta ja tarjotaksemme
parempaa käyttökokemusta. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön.