Martta Wendelin -joulukortti

Martta Wendelin -joulukortti

1,20 € Sis. Alv

Martta Wendelin (1893-1986)
Taidemaalari ja kuvittaja, suomalaisen postikortin klassikko.

Kortin tekstipuolella ei valmista tervehdystekstiä.

Viimeiset tuotteet varastossa

Sisältää alv:n toimitetaan 3-5 päivän sisällä
Viite:
X-38530

Martta Wendelin (1893 - 1986), taidemaalari ja kuvitustaiteen klassikko, on edelleen suomalaisen postikortin historian suurin nimi.

Hän teki yli tuhat korttioriginaalia, tuhansia kirjankuvituksia ja satoja lehtien kansikuvia. Hän oli merkittävä satukuvittaja ja loi hahmot rakastettujen tyttökirjojen sankareille. Aikana ennen televisiota ja ulkomaista kuvatulvaa hänen vaikutuksensa kaikkien kansan kerrosten ja ikäluokkien maailmankuvaan oli valtava.

Wendelin opiskeli Helsingin yliopiston piirustustussalilla 1910 -1916, toimi aluksi kuvittajana WSOY.llä Porvoossa ja sen jälkeen vapaana taiteilijana eri kustantajille.

Hänen unelmansa oli elää taidemaalarina, mutta juuri kuvitustyönsä kautta hän toi kauneutta kaiken kansan ulottuville. Hän maalasi suomalaisuuden sielunmaiseman, oman aikansa käsityksen hyvästä elämästä. Se oli ikoninen onnen kuvasto, jonka sukupolvet toisensa jälkeen ovat löytäneet uudelleen.

Vasta 1960 -luvulla, 70 vuotta täytettyään, Wendelin pääsi keskittymään muotokuvien maalaamiseen ja teki tätä työtä lähes kuolemaansa asti.

KATSO MYÖS:

Tuote lisätty suosikkilistalle

Käytämme evästeitä parantaaksemme sivustomme toimivuutta ja tarjotaksemme
parempaa käyttökokemusta. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön.