Löytöjä Sastamalasta

Terveiset Vanhan kirjallisuuden päiviltä Sastamalasta!

Korttien Talolla on ollut siellä osasto jo vuodesta 1996 lähtien. Reissu tietää vimmattua pakkaamista, pökerryttävää kuumuutta, huonoja yöunia, toivotonta ruokaa ja sekopäistä oloa vielä kotiinkin tuomisiksi.

Mutta vaivat unohtuvat vuodessa, ja hip hei taas mennään häntä suorana Sastamalaan! Asiahan on nimittäin niin, että Vanhan kirjallisuuden päivillä on aivan ainutlaatuinen tunnelma. Ihmiset etsivät into piukalla uusia ja vanhoja kirjoja ja kiitos vain: kortteja myös!

Kaikkina näinä vuosina on ennusteltu painetun sanan alamäkeä, mutta Sastamalassa sellainen ei tule mieleenkään. Siellä kirjoja rakastetaan, ja jotenkin vain energia ja tunnelma tarttuu. Ajatelkaas, sain Donna Tarttin esikoiskirjan Jumalat juhlivat öisin neljällä eurolla. Kovakantisena! Juu, juu – sen saa kirjakaupasta pokkarina, mutta siinä on paikoin surkeita kielivirheitä.

Myös pino tänä kesänä niin kovasti kehuttuja Leif GW Perssoneja odottaa nyt sängyn vieressä. Ja tämähän on vain sitä kevyttä osastoa. Tosi entusiastit etsivät ja löytävät varsinaisia kulttuuriaarteita.

Meille Vanhan kirjallisuuden päivät on oiva tilaisuus tavata kortin ystäviä. Korttifriikit tietävät mitä tahtovat, ja siinä sivussa mekin voimme oppia jotakin. Kortin käyttäjäthän eivät välttämättä halua samoja asioita kuin kortin tekijät. Tätä pulmaa me yritämme korjata raahaamalla mukanamme laatikoittain pengottavaa.

Ja taas löytyi! Kiitos kaikille!